2018 CHERISH all rights reserved

<<

MUSIC

PROGRAM

5. OKTOBER

19:30 (entré)

 

 

Den danske lydkunstner Jacob Kirkegaard uropfører en live-version af sit værk Transmission, - et værk komponeret af dybe toner fra seismisk aktivitet fra de såkaldte natural arches omkring Navajo Nation, Utah. Flere af disse geologiske formationer heriblandt Rainbow Bridge anses af hele syv stammer af USAs oprindelige befolkning som et særligt helligt sted, hvor kosmologisk tid krydser menneskets vej. I Kirkegaards værk krydses lyden fra disse ældgamle strukturernes geologiske vibrationer med nutidige feltoptagelser fra over jordens overflade af de samme steder.

 

Jacob Kirkegaard har tidligere gæstet Marmorkirken bl.a med værket Isfald (lyden af smeltende is i Grønland) og Aion (resonansoptagelser fra Tjernobyl).

Transmission var oprindeligt kommissioneret og skabt specielt til udstillingen Resonant Spaces: Sound Art at Dartmouth, Hood Museum, Dartmouth College i New Hampshire, USA, 2017. Jacob Kirkegaard indsamlede de seismiske optagelser på feltoptagelse med Jeffrey Moore fra Dep. of Geology & Geophysics ved University of Utah.

11. OKTOBER

19:30 (entré)

 

 

"Koncerten med Ars Nova Copenhagen og chefdirigent Paul Hillier præsenterer et udvalg af italiensk renæssancemusik og har derfor også en italiensk overskrift: ’Amor e Morte’ – på dansk ‘Kærlighed og Død'. Den måske lidt overraskende sammenstilling kan ses som et udtryk for, hvordan livets modsætninger (årstiderne, det kvindelige overfor det mandlige etc.) ikke blot i banal forstand udelukker hinanden, men i mindst ligeså høj grad er hinandens forudsætninger. I den poetiske tradition, som titlen refererer til, er døden derfor ikke blot livets modsætning men også et billede på den forening, som kærligheden giver anledning til."

 

 

12. OKTOBER

fri entré

 

 

Som i andre år på kulturnatten i Marmorkirken opfører det internationalt berømmede kor Ars Nova eksempler på deres blanding af gammel og ny kormusik i sløjfer af 20 minutters varighed. Fri entre.

 

18. OKTOBER

kl 19:30

 

 

Peter Jørgensen arbejder i feltet mellem elektronisk og akustisk musik med egne kompositioner. Hans musik er flydende og varm, støvet og melankolsk. Kunstigt genererede lydfigurer fletter sig utvunget sammen med flager, fragmenter og melodistumper fra analoge instrumenter. Pladen Gold Beach er en af Jørgensens seneste på det engelske forlag Low point. I bagkataloget findes samarbejde med Cherish arrangør Morten Meldgaard i dobbelt-udgivelsen ”Soundtrack_remix”.

BUY TICKETS

BUY TICKETS

NO TICKETS NEEDED

BUY TICKETS